Vides izglītības konceptvietā ‘’Šūna’’ notiks Zilā Karoga svinīgā pasniegšana

Šo piektdien tiks pasniegti Zilie Karogi, Zaļās Atslēgas un Nacionālie peldvietu kvalitātes sertifikāti. Pasākums norisināsies 17. maijā plkst. 11:00 Rīgā, vides izglītības konceptvietā ‘’Šūna’’.

Pasākumu atklās Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa, Vides izglītības fonda vadītājs Jānis Ulme, Latvijas Pašvaldību savienības padomniece vides jautājumos Sandra Bērziņa un Veselības inspekcijas vides veselības analītiķe Gunita Jankovska.

Pasākuma otrajā daļā tiks atklāta tekstilmākslinieka Pētera Sidara instalācija ‘’KLĀTBŪTNE’’, kas veidota no polietelēna un citiem sadzīvē izlietotiem materiāliem. Vides objekts atspoguļo plastmasas atkritumu problemātiku, ko apstiprina arī kampaņas MANA JŪRA dati. Apliecinot, ka plastmasas atkritumu klātbūtne jaušama ik uz soļa – arī piekrastē, kur patiesībā to klātbūtne būtu lieka.

Latvijas peldvietas un jahtu osta, kas saņems Zilo Karogu 2024. gada sezonā:

  1. Ventspils pilsētas pludmale
  2. Liepājas Dienvidrietumu peldvieta
  3. Liepājas Peldvieta pie Stadiona
  4. Limbažu Lielezera peldvieta
  5. Liepājas Beberliņu peldvieta
  6. Rīgas Vecāķu peldvieta 
  7. Jēkabpils Radžu ūdenskrātuves peldvieta 
  8. Daugavpils Stropu ezera peldvieta 
  9. Daugavpils peldvieta Stropu Vilnis 
  10. Saulkrastu Centra peldvieta 
  11. Rīgas Vakarbuļļu peldvieta 
  12. Rīgas Bābelīša ezera peldvieta 
  13. LSEZ Liepaja Marina.

Tāpat arī 2 Latvijas peldvietas saņems Zilā Karoga programmas ietvaros īstenotā Nacionālā peldvietu kvalitātes sertifikāta atzinības zīmi – Kuldīgas novada Mārtiņsalas peldvieta un Tukuma novada Abragciema peldvieta. 

Savukārt Zaļās Atslēgas sertifikāti tiks piešķirti viesnīcai Hestia Hotel Draugi un Jaunmoku pils. Zaļās Atslēgas ekosertifikācijas programma ir pasaulē vadošais tūrisma industrijas standarts, kas uzņēmumiem sniedz vadlīnijas par vides aizsardzības un resursu patēriņu, kā arī ilgtspēju.

LIFE integrētais projekts “Atkritumi kā resursi Latvijā – Reģionālās ilgtspējas un aprites veicināšana, ieviešot atkritumu kā resursu izmantošanas koncepciju” (LIFE Waste To Resources IP, LIFE20 IPE/LV/000014) tiek īstenots ar Eiropas Savienības LIFE programmas un Valsts reģionālās attīstības aģentūras finansiālu atbalstu.

Papildu informācija par Zilā Karoga un Zaļās Atslēgas programmām:

Jānis Ulme, janis.ulme@videsfonds.lv

Ilze Gravele, ilze.grevele@videsfonds.lv

To top